Art Gallery

Art Gallery

Sculptură în pagină de ziar

leave a comment »

ARTE. Expoziţie a tinerilor plasticieni din Grupul ”Athanor”
Sculptură în pagină de ziar
27 Mai 2011
de TICU CIUBOTARU

În cadrul Proiectului Artă Urbană, la Galaţi a fost deschisă o expoziţie de siluete de animale fantastice, modelate în pagini de ziar.

La Galeriile de Artă „Nicolae Mantu” a fost deschisă expoziţia „Cuşca”, realizată de tinerii plasticieni din Grupul „Athanor”, respectiv Mihaela Brumar, Daniela Cristofor, Adrian Vădeanu, Mihaela Lefterache, Sorina Fădor Vădeanu, Rodica Gherghinoiu, Monica Turcu, Valentin Mihai, Gabriela Moisi Alexandrescu, Simona Andrei, Nicoleta Şorcaru, Cosmin Saulea şi Tudor Şerban. S-ar putea spune că e vorba de „sculptură în hârtie de ziar”, pentru că autorii au ales să modeleze din pagini de ziare siluetele unor animale fantastice. Expoziţia face parte dintr-un proiect mai vast, de artă urbană. După ce va putea fi vizitată la galeriile de artă până pe 3 iunie, urmează să fie mutată în Foişorul Mic de pe Faleza Inferioară a Dunării.

„Ideea proiectului Artă urbană aparţine Centrului Cultural Dunărea de Jos. Pentru a realiza această expoziţie, Eduard Costandache şi-a pus pe jăratec Grupul Athanor, pentru care nu există decât conceptul de artă, de a crea, de a încerca tot timpul altceva. Eduard ştie să insufle acel semn al nebuniei frumoase de a crea”, a spus la vernisaj directorul Muzeului de Arte Vizuale Galaţi, Dan Basarab Nanu.

„Este o echipă din ce în ce mai sudată şi, în plan artistic, a început să funcţioneze din ce în ce mai bine. De această dată, am vrut să aduc câţiva studenţi alături de noi şi mă bucur că am reuşit, pentru că şi eu mi-aş fi dorit, atunci când eram student, să mi se ofere o astfel de şansă de a expune la o galerie de artă, alături de artişti profesionişti”, a conchis Eduard Costandache. Directorul muzeului gălăţean a adăugat că va încerca să găsească fonduri pentru conservarea sculpturilor.

Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/sculptura-in-pagina-de-ziar-226514.html

Reclame

Written by art

ianuarie 12, 2014 la 20:11

Publicat în Presa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: